Galiza, hai agora uns 35 anos, comezou unha nova etapa de desenvolvemento da pesca, xusto cando a crise dos recursos pesqueiros costeiros comezou a dar os primeiros síntomas de esgotamento, concretamente coa pescada. Un feito tecnolóxico singular, a aplicación do frío profundo ás capturas, a conxelación, veu dar solución á expansión das pesqueiras mais alá dos �15 días� de distancia que limitaban a actividade pesqueira.A pescada, no caso galego, e o bacallau no alemán e francés, foron motivo de desenvolvemento doutras pesqueiras afastadas, todas elas de carácter industrial, xa que o imperativo de regresar a porto desaparecera. A autonomía de conservación do peixe en alta mar era xa ilimitada, como tamén a conservación dos víveres para as tripulacións. Desta maneira, e neste orde, foron explotándose ou, cando non, descubríndose caladoiros insospeitados até esa data por parte de ninguén.Posteriormente o frío industrial a bordo dos buques permitiu o desenvolvemento da flota de grande altura de túnidos, flota que nestes momentos é a máis moderna e poderosa do mundo.
© 2008-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados